2010. június 18., péntek

Első reggel







Eslo reggelinket stilusosan a broadwayen toltottuk a mc donaldsban. a kaja nagy volt es laktato, a kave ugyszint nagy es vizes..kicsekkoltunk a hostelbol, majd volt még egykis időnk az indulásig igy elséáltunk a central parkba, „awesome” volt, legközelebb bejárom jobban ha megyek ujra ny-ba augusztusban. Fotozkodtunk meg kicsit egy helyi tolokocsis fekaval, jo fej volt, ragta az angolt. Megjött a busz, indulas pennsylvaniába.



Első este

A lassan 24 órás maratoni ébrenlevéssel dacolva nykunkbavettük a körzetet, éhesek voltunk, betértünk az első kinaiba: rántott rák sültkrumplival, isteni!! itt a normál adag is két személyre elég, minden nagy ebben az országban! a lakoma közben betért egy feka szakadt csöve nőci, hogy vegyünk neki üditőt! :) megkináltuk, mókás volt, kár hogy nem készült fotó vele, elszaladt hamar! Kaja után kimentünk a folyó partra, volt naplemente, baseball pálya, focipálya, emi itt elég sok helyen van spontán, - van hova fejlődni kedves ujdonsült hazai miniszterelnök úr ! ;) Majdnem elhaáloztunk, hiszen egy feka kissrác csak ugy miértne alapon ledobott mellénk egy sziklt, amikor egy lépcsön mentünk lefelé. nagyot koppant de szerencsére nem a fejünkön, aztán eltekert, ugy látsik itt a rasszizmus forditott formában van jelen, itt én vagyok a kissebbség - derült ki az incidensből. a folyó menti park sétány nagyon szép, világitó fifti szent jános bogarak emelték a hangulat szinvonalát.
Kaptunk egy fülest a helyiektől, hogy ma vetitik az NBA döntőjét: Boston Celtics - Los angeles Lakers. Minden kocsma tele volt, betértünk az egyikbe, sört vettünk a kezünkbe, hihetetlen jó hangulat volt, itt a kosárlabda nagy népszerüségnek örvend, érdekes volt és lenyügöző ahogy Kobe Bryant zsákolását olyan felkiáltás kíséri, mint az egykori PuskásÖcsi góljait. A meccset egy meikói kajáldában fejeztük be, egy jó pofa budweiser kíséretében! ahhhhhhh! az éjjelnapaliban vettem még egy sajtosszotyit, majd hostel és alvás.

Newyork legroszabb szállodája







A becsekkolással itt is probléma volt, nem voltunk rajta az előzetesen foglalt listán, meglepődést már nem tanusitottunk..sikerült lefoglalni az utolsó szobát, ennek nagyon örültünk, mert ilyenkor newyorkban igen nehéz szállást foglalni. ekkor odalépett egy magyar férfi, üdvözölt minket derék honfitársként, és közölte: "megtaláltátok newyork legszarabb szállodáját". részleteket nem közölt, de a képek magukért beszélnek. 4 négyzetméteren lakunk ketten a szobában mindössze 4 tárgy található: emeleteságy, légkondi, polc és függöny. a fürdő közös, a szomszédban feka vendégunkások. Esküszöm élvezetes, már ha az a cél, hogy asszimilálódjunk a város feelingjével, ez sikerült!

Newyork, a nagy érkezés
























We've started the landing, please fasten your seatbelts...a homályból előtűnt az óceánpart és a manhetteni felhőkarcolások, megérkeztünk a Kennedy reptérre. Végre beléptünk a marika területére, felvetem a csomagot a szalagrol, majd egyből egy rendőr nő jött oda hozzánk - mily meglepö...- hogy töröljem ki a reptéren készitett paparazzi képeket. ugy lett. A terminál előtt azonnal megszálltak minket az r&b klipekből jol ismert fekák, akik most éneklés helyett taxi hiéna szerepet töltöttek be, hagytuk magunkat rábeszélni egy buszos transzferre, ami egyenesen a Times Squarre vitt minket! :) Itt jobban megismertük egymást a jövendőbeli kollégáimmal, egész jó csapat verbuválódott négyünkből. Szoval a Times Square-en találtuk magunkat, a reklámok kánaánjában, a szinek kavalkádjában (marketingszakosként elfogult vagyok, elnézést) , ahol rövid nézelődés és vizuális orgazmus után metróra szálltunk, irány a 96th utca uptown, merthogy a hostel ott van. A metróra papirpénzért jegyet kapni valóságos fél napos program, ha elromlik a jegyautomata bankjegykezelője. amugy itt mindent lehet kártyára is vásárolni, tényleg mindent, de az is elvolt romolva, na mindegy. Vicces volt a gördülőkapunk áterőszakolni az óriás bőröndöket, szakadtunk! :D Az utca emberei tényleg kedvesek, segitőkészek, még akkor is ha a gettóban érzi magát az ember elsőre. Ha látták rajtunk hogy elbizonytalanodtunk a megszámozott utcák rengetegében, egyből ottermett egy járókelő hogy are you okay guys? utbaigazitott egy gengszter feka , majd egy pasas, és egy fiatal srátz akitől egy jo kocsmát is ajánlott, pub-ot ha egészen hiteles akarok lenni. megérkeztünk a hostelbe, hurááááááááá!