2010. július 4., vasárnap

Lennatónál

Tegnap reggeli után odajött a lifeguard csapat főnöke Jay, közölte hogy a következő napokban szép napos idő várható ugyhogy szivesen lát minket a tónak nedves partján ahol szárazbéka kuruttyol, vagyis a helyi főleg a táborozó gyerekek által használható strandon. A tó a bunkerünktől pár perc sétára és egy fahídnyira van, ami a főút felett ível által. Kölyökként itt lenni óriási móka, de még felnőttként is, mert vannak felfujható dolgok amire fel lehet mászni, és lecsúszni, de van felfujható jéghegy, de szerintem felfúkható titanic is van hozzá valahol ha még nem süllyesztették el a kölykök. Említettem már korábban hogy van jetski, van egy motorcsónak, aamit épp most cseréltek le egy jobbra ami alkalmasabb wakeboard és vizisí húzására. Vizibicikli, kajak, kenu, vitorlás...minden van itten! Egyénként az uj motorcsonakot meghozták aztán másnap nem láttam, lehet hogy csak kipróbálásra rendelte ide Richi a tulaj. Napoztunk, ugráltunk, fetrengtünk a füvön, és Jay megnyugtatott minket mert lesz alkalmunk majd wakeboardozni is. A csoporokban érkező jerekeknek a tavon kialakított sávokban tartják az úszás órákat, mi csak turnusváltáskor a negyedórás szünetekben mehetünk fürdeni/ugrálni. Klasz kis tavunk van, semmi kétség.




Long branch saloon - avagy a View

Indulásom előtt álmomban láttam egy helyet. egy semmiközepén lévő útszéli kis amerikai kocsmát, ahol a parkolóban főleg pickup-ok pihennek, amiket a sör márkák neon cégére világít meg, ahol billiárd asztal díszeleg középen, a faburkolaton fasza harley's dolgok és egyéb amerikai hangulatot árasztó tárgyak függenek. A bárpultosnak dollárban adják az emberek a sörrevalót és borravalót is és a zenegépből szól a rock n roll. Egyik este, amikor kimenőt kaptunk mellőzni akartuk a walmartos kirándulást ugyhogy - Ákos tavalyi kapcsolataira alapozva sikerült szreznünk egy fuvart Dominiktől, a tenisz edzőtől, hogy vigyen el minket máshova. Hát nem elvitt minket egy 5 percrelévő semmiközepénlévőútszélibilliárdasztalosdollároszenegépeskiskocsmába? Hát debizony!
Elég sokan voltunk, azóta már mégegyszer, és még leszünk is valszeg párszor, ideális hely kiheverni a gyerekek okozta életmérgezést. A zenegép bizony ott áll és éhesen várja a george washington fejes bankjegyet amiből két számra futja. Két AC/DC-t raktam be hogy álomhűbb legyen a hangulat. (Szóljon hát: http://www.youtube.com/watch?v=LdRxXID_b28)
Ez a hely a Long Branch Saloon, régi nevén a View, mert állítólag nappal jó a kilátás onnan.