2010. augusztus 20., péntek

USA Roadtrip2010 tutiterv

Alig fél hét múlva, 2010 Augusztus 24.-én kezdetét veszi életem eddigi legnagyobb szabású roadtripje, ami több dolog miatt is rendhagyónak mondható. Ez a körút annyiban is más, hogy egyrészt nem a jó öreg Pajtikkal megyek (www.ezazpajtimegcsinaltad2.blogspot.com) illetve hogy nem egészen földhözragadt a szó szoros értelmében, hiszen fly & drive stílusban fogjuk körbejárni nyugat amerikát eleinte 10 társammal, majd ez a szám kettőre fog csökkenni a megtett mérföldek növekedésével. A harmadik különbség hogy ezúttal az óceán parton fogom koszolni a talpam tenger helyett!
Azt hiszem nyugodtan tekinthetem magam a roadtrip főszervezőjének, ami rengeteg munkával és szabadidőm nagy részének feláldozásával járt. Térképek feltérképezése, útikönyvekben való mélybúvárkodás, autó és szállás keresés és foglalások, éjszakákba nyúló költség kalkuláció, üzemanyag fogyasztás becslés…és hasonló dolgok kíméltek meg az elmúlt hetekben a korai lefekvéstől és a henyéléstől. Az útitársaimtól kapott visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy egy tartalmas, rendkívül látványos és egyben szórakoztató tervet sikerült összerakni. - Csak még kocsibérléssel akadt egy kis probléma, ami lehet hogy nagyban fogja módosítani a terveket…ne így legyen.

Tehát Augusztus 24.én hajnaban repülünk át New york-ból Új-mexikóba, azon belül a gép Albuquerque-ben (ejtsd: albökörki) landol majd. Előreláthatólag 4 államot fogunk érinteni, sorrendben Új-mexikó, Arizona, Nevada és California. Érkezés után bérelt autóval teszünk egy rövid városnézést a zorro stílusban épült és mai napig úgy épülő Santa Fe-ben, majd a legendás 66-os úton Flagstaff felé vesszük az irányt, de közben belenézünk a meteorkráterbe. Ha a kocsi is úgy akarja látni fogjuk a színkavalkádban pompázó Grand Canyont a benne kanyargó Colorado folyóval, majd folytatjuk utunkat a bűn városába, a kaszinótojások hazájába Las Vegasba. Mialatt ingünk és gatyánk is egy félkarú rablóban emésztődik, egy másik kocsival a csendes óceán felé vesszük az irányt, a Mojave nemzeti parkon keresztül közelítjük meg a kb 30 városból összenőtt Los Angelest, hogy beleütközzünk a 66-os út végébe. Itt a szállásunk nem máshol mint Hollywoodban lesz, a filmek és sztárok takaros kis otthonától nem messze. Végre lesz vidámpark és strandonfekvés, és ha meguntuk az ilyesmit, akkor a csendes óceán partján hangosan hallgatva a rock n roll-t felautózunk San Franciscoba, egykét megállót beiktatva, például Santa Cruz-i szörfözgetéssel. Itt pedig már szétválik majd a banda, de ketten folytatjuk az utat a Yoshemite nemzeti parkon keresztül a végtelen halál völgyön át vissza vegas felé ahol is bezárul a kör. Innen pedig irány majd vissza New York és Manhattan, egy más és új világ felfedezése, amiről egyenlőre nem nyilatkozom részletesen.

Az alábbi térkép világosan mutatja a várható történéseket.