2010. június 26., szombat

Az első bebaszcsi

Nehézkesen indult a tegnap reggel, az ágy mágneses erőt gyakorolt rám és 5 szobatársamra, akiket bunkó módjára még nem is mutattam be: Palibátyám a szembeágyból, Oleksky avagy alex az ukrán kozák, tőlem balhátul Vidák Gábor cimborám a puruttyabarát hasonfekvő (link), balra kettővel Simon angliából aki ma sajátmaga vette ki a kapcsokat a fejéből mert két hete valaki betalálta egy sörösüveggel..és mellettem Marcidarszi a dobos, akit errefelé Sztiflernek hivnak az amerikai pite donhuanjához való kísérteties hasonlósága miatt. Szoval alig tudtunk eljutni a mellettünk álló épületbe a menzára, vagyis a munkahelyünkre, azt is némi késéssel. Palibátyó stílusosan berakta a telefonján az „I dont wanna work today..„ című számot, azóta arra kelünk reggelenként. Volt egy kis eligazítás hogy kinek mi lesz a feladata amikor megjönnek a kölkök, azt eddig is tudtam hogy én pincér leszek, de sokként ért hogy Gabeszt berakták a nyúlkaja részlegre: a salátabárba. Ő így emiatt többet melózik és nagyobb eséllyel vágja el vagy le a kezét a konyhakéssel, ami gond lehet a ránk váró többezer mérföld levezetésénél.
Déután remek hírekkel szolgáltak nekünk, macsek a főnök közölte hogy a vacsit a lánytábor (Equinunk a fiú oldal, Blueridge a lány oldal) fogja csinálni, méghozzá barbacue party lesz ismét. Ez annyit jelentett , hogy nekünk nem kell melozni, viszont macsek kijelölt egy kötelezö programot: enni kell! - Mission completed.



Ez után várt a parkolóban a 4 darab school bus, amivel elcipeltek Honesdale-be, hogy kezdetét vegye az első bebaszcsi. Előtte azonban kaptunk némi lelkifröccsöt az igazgatótól, hogy holnap dolgozni kell, meg ilyenek, ugyhogy: „PLEASE DON’T GET WASTED! OK? Have some beer, no problem, it’s ok, but DON’T GET WASTED!” – jolvanpersze, mondtuk…Honesdale (google maps: Honesdale PA) egy városka fél órányira. A busz egy hatalmas bevásárló központ parkolójában állt meg ahol pub nem volt ugyan, de pizzéria igen. Kancsóstul hozták a sört, mi meg kancsóstul húztuk a sört. Fejenként úgy 80 uncia (FL Oz) budweisert illetve blue moon búzát ittunk meg, ez hazai mértékkel számolva kb 2,5 liter. Megtörtént az első bebaszcsi, fél éjfélkor jött értünk a busz, indulás vissza, útközben dalolással, pisiszünettel, a képek árulkodnak…