2010. július 18., vasárnap

Szülők nyíltnapja

Tegnap lezajlott a nyíltnap amikor a szülők gyerekeinek szülei idelátogattak. Hát a ferrarik elmaradtak ugyan és a helikopéter se kavarta a port, de többszáz luxusautó így is érkezett. Nem maradt el viszot a barbacue parti a szokásos hamburger, csípős csirkeszárny, forrókutya és egyéb nyalánkságok kíséretében. Szóba elegyedett velünk egy két amerikai nagybácsi tipusú pasas, az egyik hulla természetes módon közölte hogy van két háza jamaikán, a másiknak 3 gyereke is itt táborozik, ami 3x10.000 dolláros kiadással terheli a nyári büdzsét, és rengeteg sznob nénike is feltűnt, hogy megajándékozza az unokát pár játékkal, karton kólával, egy kis cukorkával, és csokival hogy a nyáritábor nehogy fogorvos nélkül végződjön. Volt aki a terepjáróba bedobott egy bevásárlókocsit is, hogy könnyebb legyen eltolni a kissrác bunkerjáig a több karton üdítőt, és édességet. És ez nem vicc! Kepóra jött az esti milkbározásnál a sok felhalmozódott ajándék, hiszen pár srác cserekereskedelemmel próbálkozott be sikeresen, egy egész csomag Oreo kekszért hajlandóak voltak ilyen olyan játékokat (pl, menő gumikarkötőket) adni. Így beigazolódott az amit a többiekkel jósoltunk, hogy előbb utóbb az Oreo keksz kemény valutává válik, fizetőeszközzé amihez mi egyszerűen hozzájutunk de minden mást lehet érte kapni cserébe! :)





Szóval jól zárult a nyiltnap, rengeteg kaja, desszert és gyümölcs volt és jó hangulat napsütéssel. Este pedig nightout volt, a Honesdale-i ír kocsmában vagyis a Limerick-ben lazítottunk, ahol Flogging molly húzta a talpalávalót a zenegépből, lejátszottunk pár billiárd partit a helyiekkel. Vissza tértünkkor még megrohamoztuk a konyhát, éjjeli kajálás, tortillázás és a maradék hotdogok elpusztítása vette kezdetét, valamint versenyeztünk a mexikóiakkal hogy ki tud több Valentina-t megenni tisztán, ami az eddigi legcsípősebb csilli szósz, amivel valaha találkoztam. Ők nyertek.

Már annyit írtam Dominik teniszedznkről, hogy megilletem egy képpel úgy ahogy Stan-t is a tábor bolondját (jó értelemben), aki a hobbicenterért felel. Hobbicenterben megtanítják a gyerköcöket fúrni faragni, kertészkedni, kisállatozni, zenélni, különféle hangszereken,és pólót festeni és még sok mindent.