2010. augusztus 25., szerda

Let's go west!

Tegnap reggel óta annyi minden történt hogy képtelen vagyok összesezdni a részleteket, hogy mi mindent láttunk két nap 3 időzóna és 640 levezetett mérföld alatt. Jobb ha belevágok:
Aug 23: Hajnali 6 óra, indul a busz Honesdale-ből NewYorkba. Szállásunk nem volt, csomagunk viszont sok, a repcsi pedig csak másnap hajnalban indul. Mit tehet egy turista ilyenkor? Times square. egyértelmű. Majdnem az egész napot a times squaren töltöttük, ki vannak rakva székek asztalok lecuccoltunk majd váltott műszakban járkáltunk az óriásreklámokkal dekorált hatvan x emeletes házak között és ban. 2 hónap után végre találkoztam Kende Gábor barátommal, aki szintén jön az útra, búcsúkoccintottunk egy pubban azokkal, akik nem jöttek velünk a roadtripre, majd kimetróztunk a reptérre, de még gyorsan féltünk egyet harlemben ahol a reptérbuszra várva éjjeli kettőkor a filmekből jól ismert gengszterek jöttek és próbáltak egy kis aprót kérni, sőt a metrón egy lábatlan csövi is lábatlankodott. Harlem nem egy jó hely éjjelikettőkor. A komolyabb manhattani városnézést a roadtrip utánra tervezzük. Elértük a gépet, végigaludtam az utat a felszállástól a leszállásig, átszállás Houstonban.


Aug 24 - Új-mexikó
Érkezés Új mehikóba, Albuquerque-be, volt egy kis macera az autóbérléssel, de egy kis vergődés után sikerült jelentős összeget alkudni az árból, megkaptuk a két gyönyörüszép Chyrsler-t, majd irány Santa Fe. Santa Fe mesebeli, az épületek a már mondtam zorro féle ősi spanyol stílusban épülnek a mai napig, a város a művészetekről híres, megszámlálhatatlan sok szőnyeg, ékszer és keámiabolt van, minden szines. Mesebeli volt. Gyors városnézés után irány a Nyugat felé. Gallup-ig jutott az erőből, ahol leparkoltunk egy Red Rock nevű hely parkolójában.













Aug.25 - Arizona
Hajnalban kelés, kiderült hogy a sivatagban vagyunk és a redrock tényleg red és rock, arra ébredtünk hogy vörös minihegyek veszik körül az autót, éh gyomorra felmásztunk az egyikre, kiültünk a dombtetőre és onnan néztünk szerteszét. Majd gyors reggeli után tovább autóztunk Flagstaff felé, néha rá rá térve a 66-os útra, ami csak helyenként bukkan fel az I40-es autópálya mellett, "historical route 66" táblák jelzik. Ősrégi benzinkutak, útszéli diner kajáldák, mustangok és csőröskamionok és az indiánkorszakra emlékeztető dolgok jellemzik e környéket. Itt régen és talán ma is indiánok éltek, sok rezervátum megmaradt, meg is álltunk egy indian city nevü helyen körülnézni, megkávézni. Ezután kiléptünk új mexikóból és új államba érkeztünk, Arizona-ba. Sivatag, sivatag, sivatag, barna sziklák mindenfelé. Prérifarkas és gyalogkakukk után kutatva elindultunk Flagstaff felé , az volt a mai úticél, de előtte volt egy kis dolgunk a Meteor kráternél. 50.000 éve csapódott be ide egy kő, és akkora gödröt csinált a sivatagba mindössze 6 másodperc alatt, hogy egyszerre 5 szigetfesztivált meg lehetne rendezni benne. A túravezetőnk állítása szerint 2 millió ember férne be ha átalakítanák a lyukat rögbistadionná. Azt is mondta Eduardo, hogy 20 megatonna dinamit kellene ahhoz hogy ekkora gödröt robbantsanak. Hihetetlen. Megéheztünk, a 66-os mentén megálltunk a taco bell-ben ahol a 2 dolcsis tortilla menüt az utazás hivatalos szponzorává választottam. Megérkeztünk Flagstaffba, ami már a San Francisco pikes hegyen lévő városka. Foglaltunk motelszobákat ismét a 66-os mellett, és bevásároltunk a holnapi barbacue-hoz amit a Grand Canyon-nál fogunk elfogyasztani. Most a motelből írok, hajnali 4kor indulunk, hogy meglássuk a napfelmentét. A naplementéről ugyanis lecsúsztunk. Hulla fáradt vagyok, lefekszem, holnap Vegasig kell eljutni a Grand Canyon után, ujabb 6 óra vezetés.



















Hírmorzsa:
Majdnem elütöttünk egy szarvast, ahogy átcammogott az úton, métereken mult. 10 perc mulva pedig láttunk egyet már elütve, feküdt az úton véresen, fél szarva letört, a gyilkos kocsinak pedig eltűnt a bal olala. Rengeteg a szarvas errfelé, figyelni kell az úton.