2010. július 9., péntek

Woodbury outlet és az ír kocsma

Mostani bejegyzésemet az iskolabuszról írom, megyünk Honesdalbe, állítólag van ott valami ír pub. Megnézzük közelebbről. Vicces hogy Shoana, az utazásainkat koordináló hölgyemény mindig az alábbi parancsokkal búcsúzik el tőlünk, amint aláírta mindenki a buszos jelenléti ívet:
- ne késsétek le a visszafele buszt, mert a taxi 100 dolcsi
- ne csináljatok bohócot magatokból ha sokat isztok
- don’t be arrested, azaz ne tartóztattassátok le magatokat! :)

Ma szabadnapom volt, az a heti egy. mondanám hogy leírhatatlan érzés volt újra 9kor kelni 6:30 helyett, de épp az imént írtam le. A szabadnap itt azt jelenti, hogy későn kelsz, a reggelit csak a pár szabadnapossal fogyasztod nyugiban és ráadásul azt amit a konyhában találsz, vagyis akármit a gofritól kezdve a tucatféle zabpelyhen keresztül a bármiig. Majd 10:30kor jön egy szokásos school bus, ami elvisz kirándulni. Ma éppen egy 1,5 órányira lévő Outlet centerbe ment a járat, de előtte berendeztünk magunknak egykét szendvicset a hűtőből fosztogatott csirkemellekből, saliból, és némi raktárból fosztogatott banán és csokiskeksz kíséretében elindultunk soppingolni. Woodbury a neve a helynek, ahol Parndorfot is megszégyenítő több száz outlet divatüzlet van. Vettem is pár holmit egész jó áron, de azt mondják hogy usa szerte vannak sokkal olcsobb outletek is. Különlegesség volt a légkondícionált buszmegálló.



A buszon egy floridai ápolónő mellett ültem, aki mesélt hawaii, alaszkai…élmányeiről és a florida pensylvania 3 napos road tripjéről a táborba………közben megérkeztünk Honesadalebe……


..
2 óra mulva
..

megint a buszon ülök viszafele. Liqueur shopnak híjják az italboltot itt errefelé, vettünk egy egy Camo-t , ami egy sör fajzat, ami 12 % os, és itt nem literben mérik ám a dolgokat hanem unciában, és ez 24 uncia volt, ami kerek perec 7,2 decilityó. Namindegy, megittuk egy raktár mellett, utána betéértünk az irish pubba, ahol összegyűlt kelet európa krémje. Akartam csenni egy amerikaji lászlót sőt kettőt de jött a tulaj és közölte hogy ez nem ugy megy itt, ugy hogy ne! Nem baj lecimboráltam pár lengyellel akikkel elképzelhető hogy közös kaliforniai utazásba fogunk , ami a roadtrip költséghatékonyságát is támogatja.
Fotógépet most elfelejtettem hozni Honesdalebe de az outletben készült pár kép. vissza busszal h12kor..jóéjt.