2010. szeptember 17., péntek

New york vol.2


Rövid leszek és tömör, mert a Pennstate fősulihoz tartunk éppen és a buszon ugyan van wifi és konnektor is csak éppen áram nem áramlik belőle. lemerülök. Most 3 napos tanulmányi útra indultunk, tanulmányozni kell az amerikai főiskolás korhely életmódot, amibe a helyi ismerőseim avatnak majd be. A newyorki kihalófélben lévő magyarnegyedből szerzett szuvenír pálinka bekészítve, nagy baj már nem lehet. jónak ígérkezik a kirándulás!

Az elmult pár napban folytattuk Gáborral a manhattan-i életet, egész jól beépültünk a város mindennapjaiba. Lett egy kedvenc sajtburgerezőnk, egy KFC utánzat Kennedy Fried Chicken néven. Akár a város közepéből is képesek voltunk elmenni életem eddigi legjobb sajtbrgeréért, ami egyébként a hostel közelében van, ami a central park közelében van, ami newyork közepén van. Egyik reggel ezt kihasználva indultunk kocogni a parkba, mostanában nem sokat eszünk már dollárhiányra hagyatkozva így a futás egyáltalán nem a zsírpárnacsatára van kihegyezve, csak szimpla városnézés része. Rengetegen futnak a parkban, az emberek ide jönnek kipihenni a toronyházakat és a karrierista élet búbaját. Még babakocsival futó anyukát is láttunk, ezen kívül állatkertet fókákkal, szökőkutakat, tavakat, baseball és teniszpályák is vannak a parkban és lovaskocsis parknézés.
Az 5.sugárúton megnéztük az óriás apple store-t, ha már newyork a nagy alma városa. ez tényleg nagy volt. Ezt pedig Donald Trump csilliárdos ingatlanvállalkozó égbenyúló irodaháza, a Trump tower követte. Érdekes volt. Vettem egy könyvet a szakdogámhoz egy óriás könyvesboltban, mert ha hazaérek az is vár mág rám. Villűmlűtogatást tettünk a metropolitan múzeumban és átmentünk komppal Staten Islandra is, ahonnan a szabadságszobor útközben tisztán látszik. Azt hiszem ennyi, jelentkezem a Pennstate College-ről!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése